Achtergronden

In het project Conscious Contracting bundelen we wetenschappelijke inzichten en methodieken uit drie verschillende, elkaar versterkende, kennisgebieden:

Hieronder vind je meer informatie over deze kennisgebieden en algemene informatie over Conscious Contracting. Heb je aanvullingen of vragen? Mail dan naar judith@firmatwist.nl

Wat is Conscious Contracting?

Op zoek naar de rek

Proces, inhoud en vorm

Aandacht voor welzijn in de hele arbeidsrelatie

Preventive Law

Preventive Law staat voor een paradigma wijziging in het rechtsdenken. Daar waar juristen gewend zijn achteraf zaken te analyseren en problemen op te lossen, wil preventive law juristen leren problemen te voorkomen. Projectteamlid Prof. Dr. Eric van de Luijtgaarden (Universiteit van Maastricht en Hogeschool Zuyd) brengt deze kennis en expertise in.

Ontregelen / De regels en de rek

Het boek en methodiek De regels en de rek, ontwikkeld door projectleider Dr. Boukje Keijzer  is erop gericht om professionals en organisaties te helpen bij de aanpak van hun eigen regeldruk. Dit door te ontrafelen, te ontregelen en te ontknopen. 

Agapè in Bedrijven

Er is behoefte aan een andere balans tussen economische doelstellingen, duurzame ontwikkeling en het welzijn van mensen. Het begrip agapè kan organisaties helpen deze balans te vinden. Agapè is een term uit de klassieke oudheid en een kernbegrip voor de Goldschmeding Foundation. Het wil zeggen dat je gericht bent op de bloei van medemensen omwille van henzelf. Projectteamlid Dr. Harry Hummels vertegenwoordigt dit gedachtegoed.

Praktijkvoorbeelden

Op zoek naar voorbeelden van organisaties die aan de slag zijn gegaan met Conscious Contracting?