Duik in de wereld van Verdiepte Governance: Luister Suzanne Ekel’s column in Hart voor ZakenšŸŽ™ļø

Duik in de wereld van Verdiepte Governance: Luister Suzanne Ekel’s column in Hart voor ZakenšŸŽ™ļø

Ken jij de podcast Hart voor Zaken al? In deze podcast gaat Cor Hospes in gesprek met een ondernemer over zijn/haar hart voor zaken. Een luistertip dus. Maar nu speciaal de aandacht voor de gesproken column van Suzanne Ekel in deze bewust podcast. Daarin duik je met haar in de wereld van Verdiepte Governance.

Suzanne Ekel is programmamanager Menswaardige Economie bij de Goldschmeding Foundation, waar ze zich inzet voor een menswaardige economie. Want zou het niet mooi zijn wanneer bedrijven kunnen groeien door het welzijn van alle stakeholders voorop te stellen?

In haar column in Hart voor Zaken inspireert Suzanne bedrijven om niet alleen te streven naar winst, maar ook naar bredere welvaart voor iedereen. Ze roept op tot een menswaardiger benadering van zakendoen, waarbij het menselijk aspect centraal staat. Daarin organiseer je je bedrijfsvoering zĆ³ dat de belangen en het welzijn van alle betrokken mensen hooggehouden worden. Dat is dus Medemenselijk Ondernemen Ć©n pas echt goede zaken doen.

In haar laatste Hart voor Zaken column bespreekt Suzanne het concept van Verdiepte Governance. ā€œHoe verenig je aandeelhoudersbelangen met die van je klanten? Daarvoor moet je niet als functionaris maar als MENS besluiten nemen. Inside out. Wat heb ik te doen voor jou? Welke persoonlijke ontwikkeling en welk ethisch kompas zet ik als leider daarbij in en aan?ā€

Ga je met deze vragen aan de slag, dan ga je besluiten nemen met je hart. Meer weten? Luister de gesproken column van Suzanne hieronder. Nieuwsgierig naar de hele aflevering van Hart voor Zaken? Die luister je hier.

Deel dit artikel: