In-company Masterclass

Voor organisaties die écht goede zaken willen doen. 

Groei, winst en succes. Het zijn termen die we associëren met economische vooruitgang. Maar is dat wel iets waard als ongelijkheid groeit, schaarste toeneemt en werknemers uitvallen? De weg van medemenselijk ondernemen is dé route naar een toekomstbestendig bedrijfsleven. Waarin we niet bedénken, maar wéten wat de ander nodig heeft. Door vragen te stellen en écht te luisteren en verantwoordelijkheid om te zetten in actie. Want dat is pas écht goede zaken doen. 


Als organisatie heb je iedere dag te maken met allerlei stakeholders: collega’s, partners, leveranciers, klanten, buren, de samenleving… Investeren in de relatie met die stakeholders is een heel goed idee, want dat levert aan alle kanten winst op. Weet je bijvoorbeeld écht wat hun behoeften, belangen, ideeën en verwachtingen zijn? Medemenselijkheid geeft antwoord op deze vraag. Door als organisatie vanuit medemenselijkheid te handelen, zal je niet alleen floreren als bedrijf maar lever je ook een actieve bijdrage aan een betere wereld, met oog voor de uitdagingen voor nieuwe generaties. 

 

Wat is medemenselijk ondernemen? 

Medemenselijkheid gaat over de identiteit van een bedrijf en de wijze waarop het de mens waardeert om wie deze is: een mens. Bij medemenselijke organisaties staat de bloei en groei van betrokken stakeholders centraal – met oprechte aandacht. Het gaat over de wijze wáárop je invulling geeft aan complexe, maatschappelijke thema’s zoals biodiversiteit, groene energie,diversiteit en inclusie. Het gaat dus verder dan bijvoorbeeld Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of hoe je bijdraagt aan de internationale Sustainable Development Goals. Het draait om het welzijn van al jouw stakeholders en vraagt om dialoog, om duurzame medezeggenschap en om inclusieve besluitvorming waarin alle betrokkenen hun behoefte en belangen in herkennen. En dat levert vele voordelen op.

 

Zoals: 

  • minder ziekteverzuim
  • minder verloop van medewerkers
  • het aantrekken van nieuwe teamleden en/of nieuwe opdrachtgevers
  • hogere productiviteit
  • het leveren van een bijdrage aan een duurzame, toekomstbestendige samenleving
  • én succes op de langere termijn


Masterclass
De masterclass is een praktische in-company workshop van een dagdeel voor professionals die versnelling willen realiseren op het halen van allerlei (maatschappelijke/sociale) doelstellingen. Je bedrijf gaan aansturen en organiseren vanuit het medemenselijk gedachtegoed kan hierin een enorm verschil maken. Tijdens de masterclass leer je over de theorie achter het gedachtegoed en ga je actief aan de slag met vaardigheden die nodig zijn voor het organiseren van medemenselijkheid in jouw organisatie. Ook werk je in kleine groepjes aan een casus, waarbij je kunt kiezen uit een van de thema’s die past bij jouw organisatie(vraagstuk), zoals diversiteit & inclusie, inkoop of medezeggenschap. En alle deelnemers krijgen een exemplaar van de praktijkgids Anders Groeien – Een medemenselijke aanpak van duurzaam en maatschappelijk ondernemen, geschreven door prof. dr. Harry Hummels en Erik Hilgers. 

Voor wie?
De masterclass is gericht op senior professionals, waaronder C-level, ondernemers, managers en adviseurs. Zij richten zich op de lange termijn strategie, bedrijfsvoering en/of operationele kant van hun organisatie zoals HR, innovatie/business development en inkoop – en zijn bezig of willen aan de slag met het medemenselijk organiseren ervan. 

De kleine lettertjes
Denk je nu: ik wil wel zo’n in-company masterclass? Leuk! Dan wil je alleen vast nog weten wat je krijgt, hoe het werkt én wat de kosten zijn. 

Stap 1: Intake
De eerste stap van de masterclass is een intake van (maximaal) een uur, waarin we samen afstemmen welke casus het meest geschikt is voor jouw groep/organisatie en de praktische zaken bespreken zoals een locatie (veelal op kantoor van de organisatie) en de datum/tijd. 

Stap 2: Uitnodigen van deelnemers
Het uitnodigen van deelnemers en de registratie hiervan doet de organisatie zelf. Maar natuurlijk stellen we graag een standaardtekst ter beschikking om mensen te enthousiasmeren. 

Stap 3: Voorbereidingen
Wij briefen de ervaren begeleider van de masterclass naar aanleiding van de intake en zorgen ervoor dat hij/zij goed voorbereid is op de casus, de inhoud en de aanwezige deelnemers. 

Stap 4: Masterclass
De begeleider komt ruim op tijd naar de locatie om alle benodigdheden klaar te zetten en de deelnemers te verwelkomen. Tevens legt de begeleider voor alle deelnemers een casus en de praktijkgids klaar. 

Stap 5: Evaluatie & afronding
Na afloop van de masterclass sturen we graag een mail uit naar alle deelnemers om de impact ervan te meten én te wijzen op aanvullend handelingsperspectief. 

Investering
De prijs voor een masterclass van een dagdeel, inclusief voorbereiding, intakegesprek en een praktijkgids voor alle deelnemers is €4.000- exclusief btw. Hierbij is er ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Renske Kleijn van Firma Twist via renske@firmatwist.nl