Duurzame inzetbaarheid in de zorg

Waarom duurzame inzetbaarheid in de zorg prioriteit moet krijgen

Duurzame inzetbaarheid in de zorg is van essentieel belang om een gezonde en veerkrachtige zorgsector te creëren. Het kan bijdragen aan een lastenverlichting en een toename in werkplezier. Er zijn talloze redenen waarom duurzame inzetbaarheid prioriteit moet krijgen:

 

Duurzame inzetbaarheid in de zorg

 

Hoe wij duurzame inzetbaarheid in de zorg verbeteren

Bij Medemenselijk Ondernemen begrijpen we het belang van duurzame inzetbaarheid in de zorg. Duurzame inzetbaarheid heeft veel raakvlakken met Medemenselijk ondernemen en veel leidinggevenden snappen het belang van duurzame inzetbaarheid. Onze masterclass Medemenselijk ondernemen helpt leidinggevenden om te ondernemen met oog (en oor) voor de mensen die betrokken zijn. In een praktische workshop voor professionals en ondernemers leren we hoe je versnelling realiseert bij het halen van doelstellingen op het gebied van inclusie, duurzaamheid en andere maatschappelijke vraagstukken. Je bedrijf gaan runnen vanuit het medemenselijk gedachtegoed, ofwel door de mens centraal te zetten, kan hierin het verschil maken.

DSC02624 (1)

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de zorg

Als jouw organisatie zich inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het investeren in duurzame inzetbaarheid in de zorg een belangrijke stap. Het bevordert niet alleen de gezondheid en het welzijn van zorgprofessionals, maar draagt ook bij aan betere zorgresultaten en een sterke zorgsector voor de toekomst. Minder leegloop en verzuim, een hogere productiviteit en actief betrokken werknemers is een win-win situatie voor iedereen.

Minder leegloop en verzuim in de zorg

Medemenselijk ondernemen en duurzame inzetbaarheid hebben veel met elkaar gemeen. Met onze masterclass Medemenselijk ondernemen leren we je hoe je onderneemt en groeit met oog voor alle stakeholders. Dit kan bijdragen aan een afname van leegloop en verzuim in de zorg aangezien personeelsleden meer waardering en inspraak ervaren.

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk onze masterclass of neem contact op.