Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

Wat is duurzame inzetbaarheid in het onderwijs?

Duurzame inzetbaarheid in het primair en voortgezet onderwijs verwijst naar bedrijfsinvesteringen waardoor onderwijspersoneel gedurende hun loopbaan gezond, gemotiveerd en productief weet te blijven. Het omvat het aanpassingsvermogen aan veranderingen in het onderwijslandschap, technologieën en de behoeften van leerlingen en hun ouders. De toenemende tekorten en werkdruk vraagt veel van onderwijzend personeel. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid blijft personeel gemotiveerd en verbeter je de loyaliteit. 

Voordelen van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

Investeren in duurzame inzetbaarheid biedt verschillende voordelen voor zowel onderwijspersoneel als onderwijsinstellingen:

Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

Hoe bevorder je duurzame inzetbaarheid in het onderwijs?

Om duurzame inzetbaarheid in het onderwijs te bevorderen, kunnen de volgende strategieën worden toegepast:

DSC02624 (1)

 

Investeer in de toekomst van onderwijspersoneel

Door de hoge werkdruk, de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en de teruglopende instroom van nieuwe onderwijzers is duurzame inzetbaarheid in het primair en voortgezet onderwijs van vitaal belang voor het welzijn van onderwijspersoneel en de kwaliteit van het onderwijs. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid, bouw jij aan een succesvolle toekomst voor zowel het onderwijspersoneel als de leerlingen.

Medemenselijk ondernemen en duurzame inzetbaarheid gaan hand in hand. Medemenselijk ondernemen heeft een bredere kijk op het sociale en inclusieve deel van organisaties en helpt leidinggevenden om verder te kijken dan duurzame inzetbaarheid. Met onze Masterclass geven we leidinggevenden inzicht in hun organisatie en leren we hoe je het welzijn van alle betrokkenen kunt verbeteren of vast kunt houden op langere termijn. 

Onze masterclass helpt je om op een menselijke manier te blijven ondernemen. Nieuwsgierig? Klik op deze link voor meer informatie.