Duurzame inzetbaarheid

Ontdek het belang van duurzame inzetbaarheid en hoe jij kan investeren in de toekomst van de stakeholders van jouw bedrijf. Stakeholders zijn alle betrokken partijen die op wat voor manier dan ook een belang hebben bij jouw bedrijf. Denk aan medewerkers, afnemers, omwonenden en aandeelhouders. Lees meer over de strategieën en praktische tips voor duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid: Investeer in de toekomst van jouw werknemers

Ben je op zoek naar manieren om de productiviteit, motivatie en tevredenheid van jouw werknemers te vergroten? Duurzame inzetbaarheid is de sleutel tot een gezonde en succesvolle organisatie. In tijden van een krappe arbeidsmarkt en een toenemende werkdruk is het belangrijk om medewerkers te behouden. We leggen je graag uit wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en hoe jij kunt investeren in de toekomst van jouw werknemers.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid verwijst naar het vermogen van werknemers om productief, gezond en gemotiveerd te blijven gedurende hun loopbaan. Het houdt rekening met veranderingen in de arbeidsmarkt, technologie en organisaties. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid zorg je ervoor dat jouw werknemers zich kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen en dat ze het beste uit zichzelf halen. In tijden waarin mensen vaker om zich heen kijken voor nieuwe banen omdat de vraag naar werk groot is, is het belangrijk om je medewerkers te blijven motiveren en positief prikkelen.

Duurzame inzetbaarheid

Voordelen van duurzame inzetbaarheid

Het invoeren van duurzame inzetbaarheid strategieën biedt diverse voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Enkele belangrijke voordelen zijn onder andere:

Duurzame inzetbaarheid en Medemenselijk Ondernemen

Medemenselijk ondernemen en duurzame inzetbaarheid hebben veel met elkaar gemeen. We kunnen stellen dat Medemenselijk ondernemen zorgt voor duurzame inzetbaarheid. Onderwerpen van Medemenselijk ondernemen die duurzame inzetbaarheid ondersteunen zijn bijvoorbeeld:

DSC02624 (1)

 

Zoals in het eerste punt is beschreven kan investeren in trainingen en opleidingen bijdragen aan een verbeterde duurzame inzetbaarheid. Dit komt doordat mensen door trainingen bepaalde vaardigheden leren of verbeteren. Het is belangrijk om te begrijpen dat het niet zo zeer de behaalde diploma’s zijn die van belang zijn, maar eerder de bewezen vaardigheden. In Nederland hechten we namelijk veel waarde aan deze diploma’s, terwijl dit niet per se betekent dat iemand zonder een bepaald diploma deze vaardigheid niet heeft. Wanneer we met een medemenselijke blik hiernaar kijken, gaat dit een bijdrage leveren aan duurzame inzetbaarheid. Tijdens werving en selectie moeten we kijken naar mensen, naar wie ze zijn en wat ze kunnen. We kijken naar hun intrinsieke motivatie en juist niet alleen kijken naar de behaalde diploma’s.

Bouw aan een succesvolle toekomst met onze masterclass

Met de huidige arbeidsmarkt en de tekorten die dit met zich meebrengt is duurzame inzetbaarheid een essentieel concept voor moderne organisaties die succesvol willen zijn op de lange termijn. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid geef je jouw werknemers de middelen en kansen om zich aan te passen en te ontwikkelen. Dit resulteert in gemotiveerde werknemers, hogere productiviteit en een concurrentievoordeel. Met onze masterclass geven we organisaties handvatten voor het halen van maatschappelijk en sociale doelstellingen. Tijdens de masterclass leer je over de theorie achter het gedachtegoed en ga je actief aan de slag met vaardigheden die nodig zijn voor het organiseren van medemenselijkheid in jouw organisatie. 

Benieuwd naar de inhoud van de masterclass?
Op deze pagina vind je meer informatie.