Masterclass

Masterclass

We weten en voelen het allemaal: onze huidige economie en onze huidige manier van zakendoen is niet langer houdbaar. Het heeft ons ver gebracht, ons streven naar groei, financiële waarde, welvaart en eigen belang. Maar wat is dat waard als welvaart niet meegroeit? Als mensen uitvallen, bronnen opraken en ongelijkheid toeneemt? 

Daarom is het tijd voor medemenselijkheid. Omdat je daarmee versneld je doelen op het gebied van inclusie, diversiteit, duurzaamheid en andere maatschappelijke vraagstukken kunt realiseren. 

Maar hoe doe je dat, je onderneming en/of bedrijfsvoering inrichten vanuit het medemenselijk gedachtegoed? Hoe kan je groeien met oprechte aandacht voor behoeften en belangen van anderen? Van medewerkers, maar ook van leveranciers, klanten, buren en financiers. Dat en meer leer je tijdens deze praktische workshop voor professionals en ondernemers. 

Meedoen? Schrijf je dan snel hieronder in voor een van de komende edities. 

—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–—–

Ervaringen deelnemers:

“Inspirerend en leerzaam. Hoe betrek je mensen nou echt? Door medemenselijk te ondernemen, en dat begint in de basis van het bedrijf en moet gedragen worden door alle lagen heen. Hier wil ik zeker meer over leren, en natuurlijk toepassen.”

– Christien Beernink, Synthon

“Naast duurzaamheid is een inclusieve en verbonden samenleving wellicht één van de belangrijkste dingen waar onze aandacht nu naar uit moet gaan. In de masterclass ontmoet ik mensen die hetzelfde zien en ervaren, én daar iets aan willen doen. Onder begeleiding van professor Ethiek, Organisatie en Maatschappij; Harry Hummels, starten we niet met WHY maar met WHO. Ik heb hoop, houd moed en sta voor meer liefde.”

– Joy Lodarmasse, Alliander

“Zoals schrijfster en filosoof Joke Hermsen het verwoordde: er is inmiddels sprake van een gedwongen huwelijk tussen kapitalisme en democratie waarbij veel belangrijke waarden vanwege het gehamer op het belang van economisch rendement worden geschaad. Onze gezondheid, de natuur, de leefbaarheid en ook de rechtvaardigheid staan onder druk. Een van die belangrijke waarden is medemenselijkheid. Workshops over dit thema kunnen er niet genoeg zijn om er meer bewust van te worden en er handvatten voor te vinden.’’
– Nico de Leeuw