Tijd voor medemenselijkheid @ Congres Positieve Psychologie

Tijd voor medemenselijkheid @ Congres Positieve Psychologie

Dit evenement is afgelopen
17 augustus 2022
De Reehorst in Ede
09.00 - 17.00 uur

Op 1 november organiseert het Tijdschrift Positieve Psychologie hun jaarlijks congres dat is gericht op vertaling van wetenschap naar de praktijk. Of dat nu de praktijk van zorg, onderwijs of het bedrijfsleven is: voor elke sector ziet de positieve psychologie mogelijkheden om mensen tot ontwikkeling aan te zetten en hun welbevinden te bevorderen.

Suzanne Ekel (programmamanager Menswaardige Economie bij de Goldschmeding Foundation) en Harry Hummels (Hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan Maastricht University en bestuurslid van Stichting Agape in Organisaties Nederland) zijn te gast en nemen het publiek mee in medemenselijk ondernemen.

In hun sessie ‘De onderneming van de toekomst: tijd voor medemenselijkheid’ nemen Harry en Suzanne je mee in de theorie, inzichten en inspirerende praktijkvoorbeelden over medemenselijk ondernemen. Want hoe doe je dat eigenlijk? Een werkplek creëren waarin iedereen zich thuis en gewaardeerd voelt. Of nog beter: een onderneming runnen waarin het goed gaat met álle mensen met wie je zaken doet. Medewerkers, klanten, leveranciers, financiers, partners en de directe omgeving. Hoe zorg je er nu voor dat deze ambitie echt verankerd is in de bedrijfsvoering? Zodat teams zich ontwikkelen, talent zich aangetrokken voelt en de business gezond en wel groeit. En die inclusieve werkvloer of dat sociale inkoopbeleid standaard kost is.

Zulk ‘medemenselijk ondernemen’ begint met luisteren. En eindigt met verantwoordelijkheid nemen voor wat je gehoord hebt. En dan weer van voren af aan.

 

Deel event
Zie andere events
Amsterdam Groeit-5
Dit evenement is afgelopen
8 juli 2024
Aantrekken en behouden van toptalent - nlgroeit-event
Conscious Contracting
9 september 2024
Online Do-It-Yourself traject Conscious Contracting
Closeup of businesswoman signing contract
Dit evenement is afgelopen
18 juni 2024
Inspiratiesessie Conscious Contracting - dinsdag 18 juni