Community of Practice met 30 grootbedrijven

Community of Practice met 30 grootbedrijven

MVO Nederland en De weg van medemenselijk ondernemen zijn in 2023 een samenwerking gestart om gezamenlijk het gedachtegoed van medemenselijk ondernemen naar de praktijk te brengen. Het doel van de samenwerking is om professionals te activeren om medemenselijk ondernemen toe te passen in de dagelijkse werkpraktijk.

De Community of Practice is een bestaande aanpak van MVO Nederland, gericht op verkenning, verdieping en actie. Een groep mensen komt bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en van elkaar te leren. Ze ontwikkelen samen ervaringen, verhalen, tools, richtlijnen en procedures. Door deze vorm komt er nieuwe kennis beschikbaar, die deelnemers achteraf bundelen en openbaar kunnen maken. In juni gaat de Community of Practice: Medemenselijk ondernemen van start.

Community of Practice: Medemenselijk ondernemen
De verwachting dat jouw organisatie een positieve impact maakt op de maatschappij wordt steeds groter. Dat vraagt om een integrale samenwerking met stakeholders: je collega’s, zakelijke partners, leveranciers – en misschien zelfs je buren. Belangrijk dus om te investeren in die stakeholders. Niet alleen omdat je meer wilt dan groeien in financiële zin. Maar ook omdat jouw bijdrage aan de groei en bloei van een ander van waarde is – nu en in de toekomst. Wij noemen dat medemenselijk ondernemen.

In deze Community of Practice inspireren en activeren we bedrijven om dat gedachtegoed te integreren in hun bedrijfsvoering. Hier gaat het er niet zozeer om wat je doet, maar vooral hoe je dingen doet. Uit onderzoek en de praktijk blijkt namelijk dat medemenselijk ondernemen gepaard gaat met innovatiekracht, betrokken medewerkers, tevreden klanten, duurzame leveranciersrelaties, aantrekkingskracht als werkgever en financiële gezonde groei. Winst aan alle kanten dus.

Deel dit artikel: