Ondernemersnetwerk nlgroeit samenwerkingspartner van De weg van medemenselijk ondernemen

Ondernemersnetwerk nlgroeit samenwerkingspartner van De weg van medemenselijk ondernemen

Ondernemersnetwerk nlgroeit heeft als missie ondernemers te laten doorgroeien om zo de Nederlandse economie te versterken. Als al die ondernemers dat op een medemenselijke manier gaan doen, levert dit maatschappelijke winst op aan alle kanten. Daarom gaat nlgroeit samen met De weg van medemenselijk ondernemen aan de slag om ondernemers te inspireren anders te groeien, door breder te kijken dan financiële winst. 

Groei, winst, succes. Het zijn termen die we associëren met economische vooruitgang. Maar wat is dat waard als het gepaard gaat met groeiende ongelijkheid, toenemende schaarste en personeelstekorten? Groeien is zoveel meer dan geld verdienen. Maar over welke meervoudige waarde hebben we het dan? En hoe werk je aan meer dan financiële groei?

Medemenselijk ondernemen, ook wel humanizing business genoemd, geeft antwoord op deze vragen en biedt handvatten om je organisatie op een andere manier te laten groeien. Dat gaat namelijk niet alleen over wat je doet, maar vooral over hoe en met wie je invulling geeft aan economische en maatschappelijke vraagstukken.

Met nlgroeit werkt De weg van medemenselijk ondernemen – mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation – aan het verrijken van de bestaande kennis over de praktische vertaling van medemenselijk ondernemen, en het inspireren van het netwerk van nlgroeit met het medemenselijk gedachtegoed. Om zo de ‘olievlek’ van medemenselijk ondernemen verder te verspreiden.

Dat doen we door onder meer via events en masterclasses, kwalitatief en kwantitatief onderzoek en het delen van praktijkvoorbeelden. Kijk voor meer informatie en aankomende activiteiten op nlgroeit.nl/andersgroeien.

Ondernemersnetwerk nlgroeit samenwerkingspartner van De weg van medemenselijk ondernemen

Op de foto van links naar rechts: Christine Swart (Firma Twist*), Madelon Engelen (Firma Twist) en Nienke Hagenbeek (Firma Twist), Laurens van Vliet (nlgroeit), Elze Ghijsen (Goldschmeding Foundation), Suzanne Ekel (Goldschmeding Foundation), Saskia van Roode (nlgroeit) en Kees de Jong (nlgroeit).

*Maatschappelijk adviesbureau Firma Twist is projectleider van De weg van medemenselijk ondernemen.

Deel dit artikel: